Welk statief heb ik nodig?

Een statief van goede kwaliteit heeft een lange levensduur. Om zo lang mogelijk plezier te beleven aan je statief is het belangrijk dat deze aan jouw wensen en eisen voldoet. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een statief?

De eerste vraag die je jezelf dient te stellen is: ‘Waar wil ik het statief voor gaan gebruiken?‘. Ga je het statief gebruiken voor nauwkeurige metingen, dan kan stabiliteit een belangrijke rol spelen. Dien je het statief veel te moeten vervoeren, dan kan het gewicht en de transportlengte van belang zijn.

Je kunt een goede keuze maken door te kijken naar het materiaal, benodigde draagvermogen en de uitvoering van het statief. Wat dit precies betekent leggen we hieronder uit.

 
MQ carbon tripod MQ statieven

 

Aluminium of Carbon?

Het grootste verschil tussen aluminium of carbon is het gewicht. Carbon heeft als eigenschap dat het stijf, stevig en licht is in gewicht. Aluminium is een stevig metaalsoort, maar is zwaarder in gewicht dan carbon. Wil je graag een lichtgewicht statief, dan is carbon een goede keuze.

 

Welk draagvermogen heb ik nodig?

Het maximale draagvermogen is afhankelijk van het product dat je statief moet gaan ondersteunen. Tel het gewicht van je zwaarste product, inclusief adapter, bij elkaar op. Dit is het maximale draagvermogen. Ga hier wat ruimer boven zitten, dan weet je zeker dat je goed zit.

 

Kies ik voor een statief met een vaste kolom of uitschuifbare middenkolom?

Bij de meeste tripods kun je de poten in- en uitschuiven. Daarnaast heb je ook nog statieven met een verschuifbare middenkolom. Het aantal uit te schuiven secties, is van invloed op de algehele stabiliteit. Het voordeel van veel uitschuifbare secties, is dat de statieven compacter zijn en dus een kleinere transportlengte hebben. Hierdoor zijn ze gemakkelijker op te bergen en te vervoeren.

Statieven zonder uitschuifbare middenkolom zijn stabieler dan de statieven mét uitschuifbare middenkolom. Is een hoge mate van stabiliteit belangrijk, dan adviseren wij om te kiezen voor een statief met een vaste middenkolom, ook wel vaste kop genoemd. De statieven met een vaste kop hebben het hoogste draagvermogen. Dit komt doordat het gewicht van het product op het statiefwordt verdeeld over 3 poten en bij de statieven met een middenkolom draagt de middenkolom het volledige gewicht. De keuze voor een vaste middenkolom of uitschuifbare middenkolom is dus afhankelijk van je toepassing.

MQ statief vaste kop MQ statief uitschuifbare middenkolom MQ statief verstelbare middenkolom

 

Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

Heb je nog vragen of weet je niet welk statief het beste is voor jouw toepassing? Laat ons je helpen! Neem contact op.

 

MEER INFORMATIE OVER ONZE PROUCTEN?

Neem contact met ons op. Wij reageren gemiddeld binnen 1 werkdag.